lykke li



Lykke Li, Popaganda

i lördags:


I väntan på bussen

Vi såg ett band som hette Urban Cone



Och Those dancing days! De var helt underbara, särskilt hon på synthen.


Åkte hem och vilade upp mig inför kvällens spelning. Här är en fin cykel.

Mötte upp den här pärlan igen

Hängde på ölområdet...


Mötte Matilda och kollade på JJ i typ fem minuter

Hängde under ett träd i väntan på Lykke Li



Aaahh, hon var så bra! Fler bilder kommer.

We are the causes of our own suffering

lördagskläder och en augustispellista

Här är jag och Felson igen! I lördags. Och här kan ni lyssna på min augustispellista innan månaden är slut, fast den är säkert lika bra i september också.



jag börjar tro att vi kan gå genom eld

Hög på livet!! Så här grym var min fredag:



Kvällen började här, Felson åt thai.

Freyson


Finaste väggarna. U2-vinylen till höger fyndade vi second hand en gång.


Mot Popaganda!

Folk satt och lyssnade i parken bredvid.


Vi såg Henrik Berggren!


En fin t-shirt, vill ha en sån.

Lite senare såg vi Serenades, de var bra! Sen hände det ofattbara:

Ibland har man tur alltså! Musikgeni <3

Studsade på moln hela vägen till Sommar!. Aaah, lyckorus.

Försök att tro att vintern blir bra


Olivia och Anna, fina.




Ibland kan toalettklotter vara ganska fint.



Åh, bästa kvällen! Idag är jag alldeles mör i kroppen efter att ha volontärarbetat 12,5 timmar igår efter fyra respektive fem timmars sömn nätterna till lördagen och söndagen. Sjukt kul ändå, vi var så himla trötta och skrattade ungefär konstant åt allt från tvestjärtar, roliga gångstilar och precis ingenting. Älskar Popaganda <3

fredagskläder

Ååhåhåå Popaganda äger! Så här såg Felson och jag ut igår:




Nu åker jag snart in igen! Det blir Those dancing days, Lykke Li och säkert nån mer. Ha en fin lördag!

popaganda

Var funkis på Popaganda igår, rätt slitigt då vi fixade staket och byggde golv framför stora scen fram till lunch. Känner träningsverken i armarna idag. Det är så sjukt mycket arbete bakom en festival som man inte ens tänker på när man är där som besökare! Sen fick Felson ett getingstick stackarn, så då fick vi sitta vid grinden och hålla vakt/ta emot leveranser i 6,5 timmar, det var kul.

Idag ser jag fram emot Henrik Berggren och imorgon Lykke Li. Ses där!



äpplen





Hallå där. Äpplena börjar dyka upp i trädgårn nu. Imorgon och på söndag ska jag vara funktionär på Popaganda, ska bli kul!

jag vill vara den som lägger moln under dina skor

Har lagt upp lite nytt på Myspace som måste vara en av jordens sämsta och mest opedagogiska hemsidor (ska fixa soundcloud... nån gång). Jaja, här kan ni lyssna, eller så klickar ni på play om ni vill:


2 steg från håkan


Igår var jag på sommarbio!

Angelica

Felson


Elsa


Två muppar


2 steg från Håkan, jättebra och fint gjord var den.

Lamporna gav oss lite Linas kvällsbok-feeling. Måste se den igen förresten, längesen nu.


På väg hem

söndag


Foto Felson

2 steg från Håkan i Rålis ikväll.

skor

Har köpt nya skor idag! Försökte köpa dem i vintras, men då var de slut i hela stan och sen hittade jag sista 38:orna två veckor senare, men när jag stod i kassan och skulle betala var min plånbok med 500 spänn som jag lagt i dagen innan och bankkort, leg etc. borta. Tyckte lite synd om mig själv då men skiter i det nu. Och skorna har jag ju nu till sist, wiho!

Blä vad jag ogillar köpcentrum förresten. Så ocharmigt, kliniskt, kantigt, opersonligt och fult bara. Alla kläder ser likadana ut. Åt i alla fall en jättegod pastasallad med pesto, mozzarella, ruccola, soltorkade tomater och solrosfrön på Barista och en cappuchino på det. Mums fillibabba, värt!!

Tycker ni ska lyssna på Cruel Town med Broder Daniel för det gör jag just nu och det låter fett bra jajaja.

Lite pics som jag har hittat här och där:









Källor: 1, 2, 3 & 4, 5, 6 och 7

å när augusti får dig att bryta samman, tänk på när vi var tillsammans

Johanna är en av mina bästa vänner. Vi har känt varandra sedan jag var tio, hon elva. Jag gick i fyran, hon i femman och hade börjat med hemkunskap. Gjorde en smörkniv till min farmor med vårt efternamn på. Var grym på att dansa disco.

 

Det bästa med vår vänskap är att den är så kravlös. Jag blir jätteglad när hon ringer, men jag blir inte ledsen om hon inte gör det. Vi bor på varsin sida om stan och lever våra egna liv. Ibland ses vi, men det är inte så ofta som vi båda skulle vilja. Men när vi väl ses så har vi så förbaskat kul, och det är det som räknas. Vi berättar om allt som har hänt sen sist, ändå är det som att tiden har stannat. Som att vi setts dagen innan, och allt är precis som det brukar.

 

Johanna är den vän jag har känt längst som jag fortfarande kan kalla en av mina bästa vänner. Alla gånger vi tjatade till oss skjuts av våra föräldrar när vi ville ses, för vi var för små för att åka tunnelbana så långt själva, alla de gångerna är jag så glad för. För när allt annat var falskt och fel var hon den enda som alltid var där. Och jag vet att det alltid kommer att vara så. Att vilka man än träffar och lär känna så finns det vissa man aldrig kommer lämna.

 

Och nu har du flyttat till Los Angeles och vi kommer inte ses på några månader, och de där 2,5 milen genom stan är bara två steg jämfört med avståndet mellan oss nu.

 

Förra tisdagen stod vi på Hötorgets tunnelbaneperrong och kramade om varandra, och det gjorde lite ont i mig när det plötsligt gick upp för mig att du skulle åka, för jag hade nog inte riktigt förstått det innan.

 

Men det är precis som du sa, det är alltid lättare att lämna än att bli lämnad. Och när jag tänker på hur fint du kommer ha det där borta så känns det faktiskt lite lättare att vara kvar här i Stockholm.


fredagspicknick



Idag var jag på picknick...

Med Felson!


Vi satt i Skinnarviksparken

Testade lite olika funktioner på kameran, bl.a. den här som heter nostalgi.

Tog fula bilder som vi skrattade åt, fast den här är inte ens en tiondel så ful som de fulaste. Haha.

En och annan snygg bild också!

Hade på mig den här fina! Dåligt val dock, för det blev kallt på eftermiddagen.


Fin Felson

Vi gick till Beyond Retro där jag hittade bl.a. den här, fast den passade tyvärr inte.

Sen började det regna och vi fick springa med filten över oss för att inte bli blöta.

fredag

Några snygga bilder på några snygga människor så här en fredagsförmiddag:








Klicka på bilderna för källor.

klädbytarsecondhand

En kul grej som de hade på Youthcampet i Danmark var en klädbytarsecondhandaffär! Man lämnar in ett av ens egna klädesplagg och får välja ett valfritt plagg i affären, bra idé va? Hela tanken är att inget plagg ska ses som finare än något annat. Till exempel så lyckades min vän Åsa byta till sig en jättefin vit klänning med spets mot en vanlig t-shirt. Jag lämnade in en randig tröja och fick de här fina skorna i plast. Så himla bra när det regnar.



torsdag

Min lillebror börjar gymnasiet idag. Känns som jag passar vidare bollen till honom nu. Lämnar över stafettpinnen. Jag ska lära honom allt jag kan om FN:s konvention om barnets rättigheter (artikel 12), gruppdynamik och inflytande. Sånt som jag önskar att jag visste när jag började ettan.

Igår var jag, Ebba och Melina i Stadshuset och presenterade det vi, Hanna och Åsa kom fram till om entreprenöriellt lärande när vi jobbade i juli. Det var så hjärtla kul, svävade på moln efteråt.

En grej bara: varför är det ofta så att när en person visar engagemang, drivkraft och viljan att förändra, så får man istället för att höra att man gör ett bra jobb istället höra att man är "överpretentiös" "så jävla satsig", "tror att man är bäst" osv.? Jag tycker det är konstigt.

yashica





När jag tog studenten fick jag bland annat den här fina analoga kameran som mamma hade när hon var i min ålder. Det är ju så mycket roligare att fota analogt än digitalt! Men rätt dyrt tyvärr. Är bara inne på första rullen än så länge, när jag har framkallat den ska ni få se!

when i wake up in the morning i'm only thinking of you




Klicka på bilderna för källa

Nu är jag hemma igen! Det har varit kul men regnigt. Utanför fönstret blåser det och det känns lite som att hösten är på väg.



köpenhamn



Åker till Köpenhamn idag med bland annat de på bilden. Ska på det här. Kommer bli grymt! Hemma på söndag. Puss!

rådjur

Hej hej. Jag har sett ovanligt många djur den här sommarn. Massor av rådjur, ett tiotal harar, en och annan orm och ett par rävar faktiskt. Och så har jag ju min katt så klart. Här är ett rådjur i trädgårn:



spegel


kollade på prideparaden i lördags









en felsondag

Hade bästa Felsondagen idag. Vi köpte cd- och vinylskivor, kikade i second hand-affärer, fotade, promenerade, åt lunch i Vitabergsparken, tittade på tågrälsar OCH såg Lykke Li på gatan. Vi gick förbi varandra vid ett övergångsställe, bara så där.



Bild härifrån

sommar

Att sitta på altanen, läsa morgontidningen och äta frukost i timmar. Att gå utan jacka en Stockholmsnatt och nästan inte frysa ett dugg. Att promenera på en stig längs vattnet och höra löven susa i träden. Att få fräknar på näsan och att känna eftermiddagssolen bränna mot ryggen.

Om mindre än en vecka åker jag till Köpenhamn i några dagar. När jag kommer hem har halva augusti gått. Efter september som är min favoritmånad tillsammans med maj, så väntar snart mörka morgnar, slaskiga vägar, frusna fingrar och kalla bussar. Och med det, något som känns som en evig väntan på våren.

Så nu tänkte jag att jag verkligen vill klämma ur det sista av sommaren innan den är slut. Började i onsdags på Sommar!:













harry





Ska se Harry Potter idag. Hihi.

böcker

I måndags var jag på Akademibokhandeln och handlade upp presentkorten jag fick på min studentmottagning!


Just kids har jag velat läsa ett tag. Den perfekte vännen är en novellsamling, hoppas Jonas Karlsson är lika bra författare som han är skådis. Och Kapitulera omedelbart eller dö läste jag om här och tänkte att den borde vara något för mig.



Så nu har jag lite att läsa! Men först ska jag bara bli klar med Mästaren och Margarita som är bra men aldrig tar slut känns det som. Puss!

de säger lilla gumman skaffa dig en utbildning, så kanske du kan bli nånting

När jag var liten drömde jag om att bli musiker. Eller artist sa jag nog då, eller kanske sångerska. Jag hoppade runt i vardagsrummet och sjöng med till låtarna på Hits 4 kids-skivorna. Dansade över golvet och mimade, lekte att jag stod inför en gigantisk publik och sjöng hatten av dem allihop. Precis som ganska många andra i min ålder nog också gjorde. De gånger jag fick frågan vad jag ville bli när jag blir stor, och svarade artist, så fick jag alltid höra: ”nej, det går inte”, ”det är alldeles för hård konkurrens”, ”det går inte att tjäna några pengar på det”, eller kanske det värsta: ”jaha, tänkte du spela på ålderdomshem och sånt då, eller vill du bli musiklärare?”

 

Jag tänkte att, nähä, det kanske inte funkar. Men då vill jag nog bli dansare i stället. Alla de där låtarna jag sjöng med i var ju inte värda något om jag inte dansade till dem. Men självklart fick jag höra precis samma sak då, att det inte var genomförbart. Jag tänkte att författare då? Eller designer? Jag ville bara ha skapande yrken, det var allt jag kunde tänka mig. Eller kanske lärare? Det var vid det sista förslaget folk började tycka att det lät som ett vettigt drömyrke. Lärare, det är bra. Det råder ju brist på lärare, så det är jättebra om du blir det, Lisa. Och det kan du ju utbilda dig till.

 

Det var nog just det där med utbildning. Yrken som man kan utbilda sig till, men som man lika gärna kan klara sig utan utbildning för, gick bort totalt. Det skulle bara inte hålla, sa de. Ingen trodde på tur, talang eller att övning ger färdighet. Men yrken som krävde utbildning uppmuntrades, de var alltid säkra kort. Skaffa dig en utbildning så kanske du kan bli något.

 

Jag har alltid känt ett tvivel mot vuxenvärlden. Jag har sällan känt mig pushad att göra det jag verkligen vill. Alltid fått höra att det inte kommer att gå. Det värsta är att jag tror att väldigt många känner likadant. Och jag tror att skolan är en stor orsak till att många känner så. Skolan är en plats där man inte tar vara på människors olikheter. En plats där alla formas efter precis samma mall. En mall som passar för vissa, men långt ifrån för alla. Låt oss gå tillbaka till grunden och ställa oss frågorna; vad är egentligen skolans uppgift? Varför finns skolan? Jo, så klart för att förbereda unga människor för resten av deras liv. Skolan är till för att förbereda unga människor för resten av deras liv.

 

Men det är inte så det ser ut idag, skolan uppfyller inte sitt syfte. I skolan tar man inte vara på människors olikheter, alla förbereds för samma liv. Skolan är bara en länk i en uttänkt kedja, ett uttänkt liv. Ett liv där man ska gå ut högstadiet med bra betyg för att komma in på gymnasiets samhälls- eller naturlinje, för att även där få jättebra betyg så att man kan komma in på en svår högskoleutbildning och få ett jobb med en hög lön och bo i en villa och gifta sig, ha två barn, Volvo och hund. Vilket inte alls är det liv jag tror att varenda människa vill leva.

 

Och hela tiden pratar man om hur skolan ska förbättras. Att det krävs mer ordning och disciplin, eller att nu ska vi införa nationella prov i fler ämnen. Men hur skolan kan bli bättre handlar inte om ordningsbetyg eller bättre skolmat. Det debatteras hejvilt om huruvida man ska få ha keps på sig inomhus eller om det är okej att servera eleverna skollunch klockan 10.20, när sådana frågor är helt irrelevanta och inte ens i närheten av skolans verkliga problem. Ingen pratar om det som verkligen är värt att diskutera, nämligen hur man ska göra för att skolan ska uppfylla sitt främsta syfte – att hjälpa unga människor att förverkliga sina drömmar.

 

Om skolan skulle hjälpa ungdomar att nå sina mål, hitta sig själva och komma på vad man vill göra med sitt liv, så skulle det gynna både individen och samhället. Som person skulle man komma fram till vad man själv tycker är viktigt, vad man står upp för i sitt liv och hur man skulle kunna göra för att utvecklas och eventuellt skapa något kring frågor man brinner för, vilket i sin tur skulle skapa ett samhälle fullt av innovationer där människor dessutom gör saker de bryr sig om.


första augusti

Herregud, idag är det första augusti. Sommarn snurrar fort. Här är i alla fall två julibilder:

RSS 2.0