en rosett


onsdag

Idag slog det mig att innan studenten ska jag ha ett prov i musikhistoria, franskaredovisning, oponering på vetenskaplig rapport i religion/svenska, hyllningstal i svenska, skrivit ett reportage i litterär gestaltning, hållit i en redovisning/debatt i geografi, läst ut en fransk bok samt ha skrivit ett fördjupningsarbete i filosofi.
Det är fyra veckor och fyra dagar kvar till den dagen jag springer ut från Nacka Gymnasium i min vitblommiga klänning och är världens lyckligaste. Fyra veckor och fyra dagar.
Och nu undrar jag, hur fan ska jag hinna med allt detta?

några bilder då


engångskamera

Idag hämtade jag ut mina engångskamerabilder från alla skivor jag hittills vart på! Har suttit hela eftermiddagen och scannat in och dammat av dem, vad det har tagit tid alltså. Snart snart ska ni få se!

johnny & winona

källa/source

a young summer's youth

Åh hej jag älskar livet. Det var längesen jag mådde så här bra så här lång tid i sträck. (I natt drömde jag att jag var med i The Ark och var ascool och hade galet space:ad frisyr). Här är min vårspellista. Och dör lite på den här låten.

lördag


let's fall in love and make them hate us

Begär. Vill ha vill ha vill ha. Vill.

Och när man inte kan få som man vill så får man låtsas. Jag låtsas, hela tiden, att någon är med mig. Jag tänker att någon är där. När jag bär ut frukosten på altanen med båda händerna, och luggen faller ner i ögonen, så stannar jag upp per automatik, som att någon skulle dra luggen åt sidan och fästa den bakom mitt öra. När jag sitter vid pianot och spelar de vackraste kärlekslåtarna jag kan, tänker jag att någon sitter på min säng och lyssnar, och jag ursäktar mig i huvudet varje gång jag spelar fel. Jag tänker att jag har någon med mig precis varenda sekund.

 

Jag är en sån där tönt som avskyr alla fina, söta, gulliga par som går och håller varann i hand och stannar mitt på gatan för att kyssa varandra.

När jag skulle ut och springa igår och precis hade gått ut genom ytterdörren, står där ett par och kysser varandra, precis framför vårt hus. Åh så gulligt. Så fint att jag nästan får lust att kasta något i skallen på dem.

När jag har sprungit klart står jag på bron och stretchar till Kärlek är ett brev skickat tusen gånger, sjunger med, tänker med, i takt slår hjärtat med.

 

Någon gång hörde jag ett citat (jag älskar citat) som var något i stil med ”anledningen till att man hatar någon är att den har något man själv saknar”.

Och i det här fallet kan det nog stämma.


drömmar

Jag drömmer ganska mycket, på nätterna och så. På dagarna med för den delen, jag älskar att dagdrömma. Bara att få hamna på en annan plats med någon annan, för en stund som inte finns, bara i huvudet. Det är härligt.
I natt drömde jag i alla fall att jag var dotter till artisten September (som är typ max 10 år äldre än mig, yeah). Sen blev hon ihop med Oskar Linnros, och jag fick åka i hans sjukt häftiga buss som såg mer ut som en u-båt eller liknande. Där satt han och jag och snackade coola beats och bara hängde. Det var kul.

fancytreehouse

Jag har hittat en jättefin blogg som jag har sysselsatt mig med att kika på under förmiddagen. Fancy Treehouse heter den. Massa fina klänningar bland annat. Kolla in den här!

blommönster och tyll

Igår var jag på second hand-runda i jakt på en studentklänning.
Fin dekoration i taket vid Emmaus Vintage's ingång
Hittade en så fin virkad klänning som passade bra storleksmässigt... men den raka modellen fick mig inte att känna mig helt bekväm...
Men så fann jag en fantastiskt fin klänning med blommönster och underkjol i tyll, som satt som en smäck. Men mer än så här får ni inte se förrän 31 maj, förutom Anna som såg den igår då jag träffade henne på Beyond Retro där jag köpte den.

tisdag


the perfect morning light

Mitt badrum klockan 05.49

i've bought a new camera

Är så jävla nöjd.

BB

bardotlove

igår

Hade en så bra dag igår. Mötte upp Ellen på Södermalmstorg där vi köpte varsin glass som vi åt på vägen till Cirkus där Håkan spelade. Hur bra spelning som helst, så klart. Ellen köpte en jättefin t-shirt, ångrar lite att jag inte köpte en själv. Men det är ju inte för sent än i alla fall!

fortsätt

Livet är bara så himla magiskt just nu.

håkan

Idag ska jag se musikmannen i mitt hjärta, oslagbara Håkan Hellström.

filippa berg
hippie jeans

I torsdags köpte jag finaste utsvängda jeansen. Vet inte om jag ska lämna tillbaka dem eller ej. De är sjukt fina, men jag vet inte om de är "jag", om jag kommer att använda dem eller om de bara kommer att ligga i garderoben.

en hatt


heart shaped socks

Livet är ganska fint just nu. Fnitter i skolkorridorerna, Håkan Hellström på söndag, studentskivor och så påsklov nästa vecka. Efter lovet är det bara fem veckor till studenten, det börjar dra ihop sig. Och det är precis nu jag trivs som bäst i skolan, kanske för att det är nu alla börjar inse att det snart är över.

fruit


bloggest

= bloggångest. Inte så farligt som det låter. Känns som att det går inflation i ordet ångest över huvud taget just nu, eller så har alla bara så sjukt mycket ångest att man menar det lika mycket varje gång det sägs.
Hur som helst vet jag inte vad jag ska göra med den här bloggen. Jag vet inte ens varför jag bloggar. Oftast gör jag det för att det är roligt, men just nu ser jag inget direkt syfte med det faktiskt. Så vad göra? God natt.

eftermiddagssol


ingenting någonsin

Jag har svävat på moln, gått omkring och bara lett för mig själv, flugit runt i det där magiska virrvarret av något som brukar kallas lycka. För en stund. Och vi har alla hört det tusen gånger förut, att den där lyckan inte varar för evigt. Ingenting varar nånsin för evigt.

Så när jag inser att den där euforiska känslan är på väg bort ett tag så drömmer jag om bättre dagar. Jag drömmer om sommar, en len kind, ljummet vatten, en annan stad i ett annat land. Jag drömmer om att komma bort från verkligheten. Min egen.

Sen tänker jag att är det ens någon idé? Sommarkvällar, rufsigt hår och andra gator, spelar det någon roll? Jag undrar om det är någon idé att längta. Ingenting varar ju ändå för evigt.


två bilder bara


50-tal

En himlans massa skivor nu för tiden, kul är det! I kväll ska jag på skiva med 50-talstema.
Via lolitas.se

ursäkta, jag kom precis från min ateljé i paris

Hej ni. Jag hade världens bästa kväll i torsdags. Skivan blev så bra som en skiva bara kan bli och allt var magiskt. Jag blev klassens vintage, och jag tror jag älskar min klass även om det har tagit lite tid att inse det.
Foto: Valerie

l'artiste franςaise


pippitröja

Det är grått ute, men fåglarna kvittrar och Astrid Lindgren ska bli nytt motiv på 20-lappen. Och idag har jag min klasskiva! Temat är ursäkta, jag kom precis från... kommer bli en bra kväll, that's for sure!

snart vår

Här har ni vad jag lyssnar på just nu! God natt.
Bild via lolitas.se

lalalove


all these things i have to do, i wanna kill them while they're asleep

Foto: Sally Mann

paris

En resa till Paris eller någon annan trevlig stad skulle inte sitta helt fel nu alltså.

polaroid

Har gjort högskoleprovet idag och är alldeles slut i huvudet. Tar små tupplurar och drömmer om metod, källkritik, syfte och frågeställning, och ska bakgrunden stå i inledningen eller avhandlingen? Dricker kaffe, promenerar och vill att det ska bli vår på riktigt.

freakshow

Några snygga bilder från igår. Vallie har fotat!
Modell-Banjo och jag
Frida och Vallie, så söta
Jag, Jennifer och hennes häftiga ögon
Felson, Poppe, Angelica och jag!
Valerie et moi

1 april

Igår var kul! Jag fotade bara med engångskamera, så tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder. Kanske snor några från fejjan sen, vem vet. Till dess får ni nöja er med några bilder på France Gall. Ha en bra fredag!
Bilder härifrån

RSS 2.0