studentklänningen

Ååååh min fina studentklänning. Just i denna stund står jag nog och dansar på ett flak någonstans i Stockholm, fast inte iklädd denna då. Ha en fin tisdag ni!

imorgon

Imorgon tar jag studenten. Jag vet att jag har nämnt det ett antal gånger i den här bloggen, men det sjunker aldrig riktigt in. Jag är fylld av glädje, förvirring, separationsångest, eufori och panik. Allt på samma gång. Det känns som att jag aldrig kan förbereda mig tillräckligt, både när det gäller allt som ska fixas, men också mentalt.

Jag liknar det lite vid när man ska ha en fest eller middag, eller när man hade kalas när man var liten. Då man vet att gästerna kommer en viss tid, och då måste allt bara vara helt perfekt. Så går man runt hela dagen och tänker ”det är många timmar kvar”, men plötsligt inser man att klockan närmar sig Välkomna, och tusen saker som man måste göra bara störtar över en.

Precis så är det, fast över flera år istället för en dag. Och när jag drog den här liknelsen för min mormor så sa hon: ”och när middagen är uppäten och gästerna gått hem så är allt över”, och den meningen förklarar situationen ännu bättre. På onsdag är det över.

Men den här tiden i livet är kanske den finaste ändå. Så omtumlande, skavande, förvirrande och samtidigt så himla vacker. Åh. Imorgon tar jag studenten.


en torsdag

I torsdags började jag 11.20 med filosofi. Här är en del av min klass.
Efter skolan besökte jag cafét La Petite France för en fika med franskagruppen.
Det här är Sara. Hon hade väldigt fina flätor.
Jag såg ut så här, lite smånördig min. Gillar tavlorna i bakgrunden!
Det var tillräckligt varmt för att sitta ute, härligt.
Sara beställde en så himla fin bakelse med choklad och passionsfrukt tror jag det var.
Kolla bara! Man vill ju nästan inte äta upp den, den ser ut som ett konstverk.

tja

Köpte en locktång på Clas Ohlson för 149 spänn.

lördag

Igår var jag på fest hos Olivia och Anna, det var väldigt kul! Som vanligt fotade jag bara med engångskamera (det är ju så man får de bästa ögonblickspartybilderna), så jag har inget att lägga upp därifrån än.
Idag lyssnar jag på det här och får rysningar för det är så vackert. Pianot <3
Här är några fina bilder:
Källa: 1, 2, 3, 4, 5 & 6

olivia

Nu ska jag berätta lite om min vän Olivia. Hon är nog en av mina flummigaste kompisar. Att hon blev hon utsedd till klassens flummm (ja, med tre m) på sin skiva är kanske ett bevis på det. För det är nog när jag är med Olivia som de allra flummigaste sakerna händer. Eller så är det bara så att allt blir så himla knäppt, konstigt och kul för att hon är med.
Olvier som jag kallar henne, är smart, snygg, rolig, spontan och så himla kul att hänga med. Hon är en sådan person som jag kan sitta med på ett fik i flera timmar och aldrig sluta ha saker att prata om. Några av hennes mest använda ord är stelt, party och random, och hennes filosofi på facebook är GÖRE BA.
Hon är jättebra på att laga mat, älskar sin hund mest i hela världen, är en riktig partypingla och vet allt om Hellströms (baren alltså - undrar du över öppettider, priser eller något annat så är hon helt rätt person att fråga). Och idag fyller hon år. Grattis finaste du på födelsedagen!

de senaste dagarna

Hej! Här är lite vad jag gjort de senaste dagarna:
Druckit kaffe på altanen.
Gått klädd så här i söndags. Den här skjortan är så fulsnygg, gillar det.
Skippade Familjen på Grönan i måndags... var hemma hos min vän Jossi och chillade istället. Vi fick ett ryck och lagade jättegod vegetarisk pasta bolognese! Ingen av oss är speciellt bra på matlagning annars, så vi var rätt stolta.
Älskar Ellens örhänge, påminner om Kentsvalorna. På andra bilden är en fläta jag gjorde på Esther idag.
Sen gick vi ut i blåsten och fixade skyltar till studentflaket. Kan inte riktigt fatta att vi tar studenten om mindre än en vecka. Igår när jag och Josse hade haft uppspel på sången sa hennes mor till Saida, "hej då Saida, vi ses på tisdag." "Vad händer på tisdag?" sa jag då, knasigt.
Klassisar.
Lämnade spår.

man ser det från månen, helvetet på jorden

via lolitas.se
Sitter och äter sådana där mackor med keso- och avocadoröra som alla käkar nu för tiden... gjorde sådana till mig och mamma i helgen, hon sa "mm, vad gott det var med bloggmackor". Lite knäppt att några mackor kan få så stort genomslag va? Fast det är smart att blanda ihop avocado och keso med varandra. När jag brukade äta keso- och avocadomackor en gång i tiden så la jag på keso först och sen skivad avocado uppe på, då ramlade den bara av, ingen bra grej.
Nog om det. I kväll ska jag kanske se Familjen på Grönan. Har inte lyssnat speciellt mycket på honom, men Det var jag får mig att vilja dansa! Kanske ses vi där!

underexposure


körsbärsblom, cykelbanor och en gulrutig klänning

Här kommer några bilder som jag har tagit de senaste dagarna/veckorna men inte tidigare publicerat:

fredagskläder

Vad jag hade på mig i fredags (gillar verkligen den där klänningen). Jackan har jag ärvt av mor, och väskan som knappt syns är second hand. Bilderna har Sophia tagit!

hej

Jag vill ha långt hår.

ny klänning #2


don't forget me

Lite så här ser det ut i min trädgård nu för tiden, närmare bestämt igår. Blommande äppelträd, oklippt gräs och förgätmigej.

februaribilder en solig förmiddag i maj

Här kommer ett gäng februaribilder så här en solig förmiddag i maj. Det var då jag jämt hade flätor i luggen, då jag älskade skuggor och rosiga lakan som fotomotiv och då jag var hos farmor och farfar på sportlovet.

som en rutig cupcake


Här är en av klänningarna jag köpte förra veckan. Känner mig lite som en rutig cupcake i den.
Den har puffärmar och kjolen är en riktig sån där dansig sak som flyger när man snurrar.
Och så har den så fina små spetsdetaljer här och var. Och ena delen på låset är borta, men det gör inget.

the human heart

Klicka på bilderna för källor.

äppelträd


Det här har jag på mig idag då. Körsbärsblommorna har försvunnit, så numera håller jag till vid äppelträdet vars blommor sakta men säkert börjar slå ut.

onsdag

Det här är verkligen kläder som faller mig i smaken. Älskar skjortor, särskilt när kragen sticker fram över tröjkanten. Härifrån.

aprilväder i maj

Vilket knäppt väder det har varit de senaste dagarna. Aprilväder i maj typ. Om två veckor tar jag studenten, lite konstigt. Har lagt in en gilla-knapp här också, den kan man klicka på om man vill. Nu ska jag skriva uppsats, hej på er!

the world can be amazing when you're slightly strange


i love you


Jag blev lite glad när jag såg den här reklamen. Den känns som en kärleksförklaring bara till mig.

söndag

Söndag. Idag är en pluggdag. Det regnar ute och i morse sov jag till elva. Gillar livet. Puss.

moln


måndags

I måndags var jag på Beyond Retro och tittade runt och provade klänningar i tre hela timmar, lite knäppt va? Köpte två jättefina, ni ska få se sen.

kids


jag tänker inte vara någon feg liten tönt

Idag skulle jag som vanligt ta bussen hem från skolan. Jag står vid busshållplatsen och ser bussen komma. En påstigningskö börjar formas, och jag står precis i slutet av den. Bredvid mig står en kvinna med barnvagn, så jag frågar naturligtvis om hon vill ha hjälp att bära upp den på bussen.

”Ja, tack så jättemycket!” säger hon och ler.

I nästa sekund dyker en kille, ungefär i min ålder, upp från ingenstans och säger ”aa, jag kan…” (ni vet, så där som när man slutar prata mitt i en mening, för den man pratar med förstår redan vad man tänker säga).

Fast nej förresten, han dyker inte alls upp från ingenstans - han står en halvmeter ifrån mig när jag frågar om jag kan hjälpa till, och hör alltså garanterat vad jag säger.

Och ja, bussdörren öppnas, kvinnan går på bussen och grabben böjer sig ner fort som tusan och tar tag i vagnen och för att lyfta upp den. Och där står jag, nästan chockad, och så fruktansvärt arg.

Tror den där killen på allvar att jag är så klen att jag inte ens kan lyfta en barnvagn på bussen, eller är han bara så sjukt desperat att visa sin manlighet?

Om det var han som hade erbjudit sig att hjälpa till från början, så visst, men nu var det jag som erbjöd mig att hjälpa till, och nu stod jag där med en oförstående, ansträngd och irriterad blick, paralyserad från att ens dra till med ett ”ursäkta?!”, bara så jävla förbannad.

Och om någon nu skulle få för sig att säga något i stil med ”vadå, han ville ju bara vara hjälpsam”, så ber jag den personen att tänka till en extra gång, för det här var ingen kränkning – det var bara så jävla förnedrande att jag inte vet var jag ska ta vägen.

 

Över huvud taget så fullkomligt hatar jag när killar är så där överdrivet gentlemansaktigt omtänksamma så att det nästan blir äckligt. Jag hatar att tjejer jämt ska framställas som så svaga, klena, mesiga, fega, sköra och ömtåliga. Jag hatar att killar framställs som hjälpsamma, händiga, starka och modiga hjältar som aldrig gråter.

Någon dag kanske jag träffar någon som jag bara vill vara med precis hela tiden, och kring det tänker jag så här: Han får gärna hålla om mig när jag fryser (eller när jag inte fryser, det går också bra). Han får gärna låta mig gå under hans paraply. Han får gärna trösta mig när jag är ledsen, hålla upp dörren åt mig, skjutsa mig på sin cykel. Han får gärna laga middag åt oss ibland, spela piano för mig, låta mig ta det sista kaffet. Han får gärna säga att jag kan väcka honom mitt i natten om det är något, låta mig välja vilken film vi ska se, skriva låtar om mig (om han håller på med sånt), torka bort tårarna från mina kinder och låta mig vila huvudet mot hans axel.

Allt det här får han väldigt gärna göra. Men inte utan att jag gör exakt detsamma för honom. För jag tänker inte vara någon svag, ömtålig, feg liten tönt som inte kan göra ett skit själv utan att behöva en man som kan rädda mig i alla livets jobbiga, och inte jobbiga, situationer.


hippie


körsbärsblommor

Snyggingen på nedersta bilden är i Paris nu, lite avis är jag allt! Men vi har bästa försommarvädret i Stockholm nu, det här är fjärde dagen i rad som jag går barbent. I kväll ska jag på studentskiva, temat är vad var du i ditt förra liv? Spännande!

sailor


Mamma rotade fram den här klänningen ur garderoben. Den gick ner till anklarna från början, men nu har hon kortat och fållat den, så nu går den till vaderna. Den är så bekväm och fladdrar härligt när man går.

kungsträdgården

För exakt en vecka sen gick jag och Vallie runt i Kungsträdgården och fotograferade. Här är några av bilderna:

gul


Idag var det 25 grader varmt, så himla härligt. Jag hade på mig min favoritklänning från Beyond Retro, skärp från Röda Korset och mammas träskor (fast jag hade vita tygskor i skolan). I morgon är det redan onsdag, tiden går fort. Puss

tre fina bilder och en sjukt snygg låt

Det här är nog en sådan låt som vissa fullkomligt älskar, och vissa inte alls förstår grejen med. Jag tillhör den första kategorin.

det går bra nu

Jag har fått sommarjobb och min syssling har fått en liten son. Åh.

lördagen i polaroider

I torsdags och fredags var jag på Poppes respektive Banjos skivor. Mycket kult! Igår var det lördag, och då var jag först ute med brorsan och kikade i second hand-affärer innan jag mötte upp Felson för en fika. Soligt och fint var det också!

nyklippt

Klippte mig i fredags. Min frisör är bäst, för hon får mitt hår att se längre ut fast det har klippts kortare.


photo booth


en dag

Och alla säger en dag kommer du hitta nån som älskar dig tillbaks
Men vad spelar det för roll när du är den enda jag vill ha

BD

Looking good but feeling sad
Looking good but feeling sad
Out of reach and out of touch
Out of reach and out of touch

jack sparrow


mösspåtagning


och fast jag bara vill glömma så handlar alla mina låtar om dig

Det handlar om dig

jag följer med dig hem i kväll för jag vill inte vara själv

Har köpt Veronica Maggios nya, är väl vad i princip alla lyssnar på just nu. Mitt hjärta blöder och Inga kläder är bäst. Här är resten av bilderna från engångskameran, titta och njut:

söndag

Har jobbat hela helgen, sjukt kul och intressant! (Det känns nästan fel att kalla det jobb, för jobb associeras med jobbigt osv.) Men jag är lite trött, så jag tänkte sova. Det brukar ju vara bra när man är trött tänkte jag.

Klicka på bilderna för källa. God natt!

RSS 2.0