31 mars

Hej på er! Idag ska jag på min första studentskiva. Blir nog kul! Puss

skor

Såna här skor är fina. (Klicka på bilderna för källa.)
God natt!

måndag

Jag orkar ju aldrig släpa med mig kameran nånstans, så inläggen blir lite osammanhängande med bilder hit och dit... funderar på att skaffa mig en ny, mindre kamera. Får se hur det blir med det. Till dess får det vara lite osammanhängande, men det kanske inte gör något?


februaribilder


favorita no 2


svart

Den här koftan (inte för att man ser något) har jag haft fem av sju dagar den här veckan. Den är fin, enkel, svart, passar till allt.

lördag

via Fashion Flash

knästrumpor

När jag fyllde år fick jag ett par vita knästrumpor i present. De hade jag på mig igår.

fredagsinspiration

Det är fredag! Det firar vi med några snygga inspirationsbilder! Klicka på dem för källa.

eftermiddagssol


glad

Jag blir lite lycklig av att efter tre timmars uppsatsskrivande få gå och lägga mig i en nybäddad säng med rospåslakan, och sen vakna på morgonen efter åtta timmars sömn då solljuset sipprar in mellan fönsterkarmen och gardinen. Igår var första dagen utan vinterskor och vinterjacka, och vi fick glass i skolan, magnum till och med. Idag har jag sovmorgon och i kväll ska jag dansa.

onsdag

Min kompis Vallie har gjort världens finaste fotobok som projektarbete. Och jag är med i den, vilken ära va! Kolla in hennes blogg vetja! Här.
Foto: Valerie Törnblom

vår

Idag måste ju bara räknas som årets officiellt första vårdag, eller vad säger ni? Jag har gått runt i min tjocka svarta vinterjacka och blivit så varm att jag tog av den utan att frysa ett enda dugg. Hoppas det håller i sig nu!

ögonblicksbilder

Alla som känner mig vet att jag älskar engångskameror. Det blir så annorlunda jämfört med digitala kameror, fotografierna blir sådana riktiga ögonblicksbilder. Särskilt den här, åh vad jag tycker om den:

tusen bitar


God morgon! Lyssna på den här låten.

les photos

En favoritbild ur arkivet så att säga. Vet ni vad, jag håller på att få en visdomstand!

snickarbyxor

Inte ett moln på himlen! Har ätit lunch utomhus. Ha en fin söndag ni!

marilyn

via lolitas.se
by Richard Avedon

samedi après-midi

Lördag eftermiddag. Jag bara dricker skummad mjölk med kaffe och myser runt.

som om du skulle dyka upp där

När jag vaknar är ena halvan av sängen tom. Jag hade bestämt mig för att inte tänka så där, men i sömnen har jag lagt mig på andra sidan av den. Som för att lämna plats åt någon annan, som att vi skulle vara två som fick plats i den här trånga nittiosängen. Som att jag skulle slå upp ögonen och möta någon annans blick.
Men åt helvete med kärlek. Det kommer aldrig hända.

friday

Fredag! Ett par bilder från februari 2009, känns längesen.
I höstas var jag och klassen statister i en film. Idag har den biopremiär, Hur många lingon finns det i världen heter den. Tänkte se den, kanske skymtar vi förbi, kanske inte.
Ha en bra fredag!

france gall


onsdag

Tänkte visa lite poseiga bilder på vad jag har på mig idag.

vad är grejen med allt detta gulligullande?

Visst är det fruktansvärt, det som händer i Japan med jordskalv, tsunamivåg och kärnkraftverksproblemen det har lett till? Jag skänker en tanke till alla offer och hoppas att alla överlevande klarar sig fint.

Men det är en sak jag har tänkt på. Eller två saker faktiskt. När det kommer till sådana här katastrofsituationer börjar jag lätt analysera medias sätt att framställa det hela.

För det första uppmärksammar media väldigt mycket huruvida svenskar som befann sig i Japan har klarat sig eller inte. Hittills har inga svenskar hittats döda, så puuuh, vi kan andas ut, vilken tur… eller vänta lite? Jag kan förstå att Sverigebor som har släktingar i Japan är oroliga för hur det går och så. Men hallå där, jag får intrycket av att det bara är vi svennar som spelar någon roll. Är det mindre sorgligt om en japan dör än om en svensk dör?

Jag citerar Christer Fuglesang: Jag såg allt. Jag såg hav och kontinenter. Jag såg öknar, bergskedjor och enorma skogar – men inga gränser mellan länder. Det går inte att se några nationer, bara en gemensam planet (läst i boken FRED! 100 röster mot våld och krig).

 

Och för det andra: hur hemskt är det inte att se alla bilder från katastrofplatserna? Helt fruktansvärt så klart, för att inte tala om hur det måste vara att vara där.

Men något jag inte riktigt förstår är varför väldigt många bilder där människor är med ska föreställa kvinnor med tillhörande bildtexter i stil med ”kvinna värmer sig i en filt”, ”två kvinnor tröstar varandra”, ”två kvinnor blickar ut över katastrofområdet.” Jag har sett flera sådana i DN de senaste dagarna, och tog upp det här med min pappa för en stund sen. ”Men vadå, det är ju för att kvinnorna är svagast” sa han då.

Och jag vet. Jag vet att kvinnor och barn i många fall räknas som svagast, men vad är grejen med allt detta gulligullande? Aldrig att de skulle publicera en bild på två män med bildtexten ”två män tröstar varandra”. Det tror jag inte alltså.

Jag fattar ju att barn och kvinnor är ”svagast” fysiskt, men som man kan man ju fortfarande må dåligt över situationen psykiskt. Det är ju inte så att alla män är superhjältar vars psyke klarar vad som helst, eller?

Jag förnekar inte att kvinnor och barn är svagare (även om jag ogillar det uttrycket, det låter som att vi är gjorda av glas eller något), det jag stör mig på är bara hur man väljer att framställa situationen i tidningar. Det blir bara ytterligare en del av den knäppa samhällsstrukturen mellan kvinnor och män som finns idag.

 

Jag hoppas i alla fall att det ordnar sig så gott det går, för kvinnor som män, japaner som svenskar.


lisa


flätor

Click on the images for sources

söndag

Ååh jag fick plötsligt en sjukt stor längtan till landet när jag såg att Håkan Hellström och Oskar Linnros ska spela på gatufesten! Lycka. God natt!

skjorta

Är så insnöad på det där med kragar och kom på att jag har en vit skjorta som jag kan ha under min ulltröja! Och igår var kul!

hjärtstrumpor och gunnar ardeliuslördag

Åh ljuva lördag. Det luktar vår ute. I kväll ska Sophie firas, det kommer bli kult!

olivia

Har suttit på fik några timmar under eftermiddagen med Olivia. Bra dag!

fredag

Grått är det ute, men det gör inget för idag är det fredag. Låtsas att det är vår och har på mig den här klänningen:

street style

Click for source

good night


inspiration 2


Älskar kragar. (Klicka på bilderna för källa)

inspiration


onsdag


idag skiner solen.

en fet tisdag

Bild: le portillon
Den här dagen är en fet tisdag. Det är fettisdagen, internationella kvinnodagen och sist men inte minst, Poppes födelsedag! Grattis min fina vän. 19 år, vilken grej!

närkesgatan

Med det här fantastiska klippet säger jag god natt; God natt!

klänning

Har köpt en svart klänning. Den är helt underbar i sin enkelhet.

söndag

Har fikat och promenerat i stan med Johanna så här sista dagen på lovet. Det var trevligt.

morning

Morning!
Såg att det ligger två spänn på golvet i min header.
Och idag ska jag träffa Johanna.
Puss

my wounded rhymes make silent cries tonight

Wounded Rhymes är det bästa jag har hört på år och dagar.
Önskar nästan att det var jag som hade gjort plattan. Det är ett gott tecken, mina vänner.

this afternoon


lully

Ibland måste man vänta på inspiration. På vilja och motivation. Precis som jag har gjort ett tag nu.
Så välkomna till min nya blogg. It's gonna rock!

RSS 2.0